Skip to main content

SARDIN ALA PUFF

Ermmm tengokkan nama macam sedap je resepi ni kann?? Sardin ala puff gitu...tapi betui ka??? Hehehe ye ye o je sardin puff bagai...tapi yang ado...Nama bukan main gah tapi bila tengok resepinyer alahai tipah tertipu bang...Cane ada yang terpercaya ke?? Takkk kannn...me tau penskodeng-penskodeng [ada ke dalam kamus dewan bahasa penskodeng ni..huh taram je laa ye] kat daricelahdapur me nih sume power puff girls belaka...tengokkan rupa pun dah tau...puff laa sangat..Alaa saje je me nak wat gempak..Sekali sekala me nak bergurau senda...boleh kannn...Ye laa nanti kang kalo me letak nama roti sardin macam tak glemer laa plak...dah ramai sangat pakai nama tu...Sekarang meh kita usha resepi nih yek...memang mudah.com betul nak menyediakannya... 

Sardin ala puff laa kunun...

Biasa laa orang baru nak pandai pegang senduk kuali...resepi sumenyer nak yang senang, mudah dan cepat
je..eh!!me tak kata kat sape-sape tau..nih me cakap pasai diri me sendiri..tu laa dah tua-tua baru nak
belajar masak bagai..masa muda dulu mak suruh belajar masak asyik nak mengelak je...haa sekarang
baru padan muka me...resepi yang mudah camgini pun baru nak belajar buat...:D



Sedap dimakan roti ni masa tengah panas-panas


BINTANG : ***** 5/5

Resepi ni me ubahsuai dari sandwich yang biasa kita buat tu...


Bahan-bahan :-


Roti Gardenia
Sardin
Bawang merah-dihiris 
Bawang putih-dihiris 
Cili Merah/cili padi-dihiris halus
Kacang panjang-dihiris 
Telur
Susu Segar
Air asam jawa




Cara-cara :


Pukul telur dan goreng untuk buat scramble egg. Ketepikan.
Tumis bawang merah, bawang putih dan cili merah/padi sampai naik bau.
Masukkan sardin dan juga sedikit asam jawa. Kemudian masukkan kacang panjang.
Sementara itu pukul telur dan juga susu segar.
Letakkan scramble egg dan sardin tadi diatas roti yang telah dibuang tepinya. Kelimkan roti tu macam kita buat karipap.
Celupkan roti tadi kedalam telur dan goreng sehingga kekuningan.
Sedia untuk dihidangkan.





Comments

Fofuler post

CHOCOLATE ALMOND CLUSTER

AYAM SERAI DIRAJA

CRUNCHY CHOC CHIP COOKIES